Verberg

Meer afbeeldingen

Check deze video

Alles over Nationale Geschenkbon

Nationale Geschenkbon De Nationale Geschenkbon is dé geschenkbon voor de meest bijzondere belevenissen in de Benelux. De geschenkbon wordt geleverd  in een mooie cadeauverpakking, hierin wordt alle benodigde informatie meegestuurd voor de gelukkige ontvanger.De Nationale Geschenkbon is perfect om cadeau te doen. U kunt kiezen uit een assortiment van meer dan 200 unieke belevenissen. Zo biedt Nationale Geschenkbon voor ieder ...lees meerwat wils. Houdt u van adrenaline of heeft u meer met waterfun? Nationale Geschenkbon heeft het allemaal! Wilt u er liever een dagje op uit? Nationale Geschenkbon heeft ook rondvaarten, beautyarrangementen en een diversiteit aan leuke workshops. Nationale geschenkbon - Altijd een passend geschenk! inklappen
  • 65.00
  • 29.75
  • 75.00
  • 65.00
  • 47.50 42.50
  • 36.50

Kadobon: Arrangement Jenevermuseum-Branderij

45.00

Wat is het precies?

 

Jenevermuseum
Denkt u aan Schiedam dan denkt u aan jenever. Logisch, Schiedam is dé jeneverstad van Nederland. Daarom staat op het mooiste plekje van de brandersstad het Jenevermuseum. Nergens ter wereld verstaan ze het vak van jenever stoken beter dan in Schiedam. De stad die zich drie eeuwen geleden ontpopte als bruisend en borrelend middelpunt van de jeneverproductie. Van de honderden distilleerderijen en branderijen zijn er nog een paar over waar de beste en zuiverste jenever ter wereld wordt gemaakt. Zo ook in het Jenevermuseum. Hier kunt u van dichtbij zien en meemaken hoe het oude ambacht van jenever stoken in zijn werk gaat. De miniatuurflesjes, affiches, reclameborden en historische filmopnames geven een prachtig tijdsbeeld met in de hoofdrol: onze vaderlandse borrel.

Old Schiedam
Het Jenevermuseum heeft een werkende branderij, De Gekroonde Brandersketel genaamd. Hier maakt de jeneverstoker de moutwijnjenever Old Schiedam, precies zoals 300 jaar geleden. Liefhebbers omschrijven deze jenever als een klasseproduct dat zich beter met whisky laat vergelijken dan met onze bekende jonge borrel. Het is een jenever met een bijzonder rijke smaak en geur. Bijzonder aan ‘Old Schiedam’ is ook de verpakking. 

Arrangement Jenevermuseum-Branderij
Het arrangement is een unieke mogelijkheid om te ervaren hoe de moutwijnjenever, Old Schiedam, gemaakt wordt. Samen met de jeneverstoker gaat u aan het werk. U maakt het beslag, de basis voor het stoken van onze moutwijn. U sluit af met een heerlijk proeverijtje en vervolgens kunt u op eigen gelegenheid de rest van het museum bezoeken.

Het programma:
  • De brandersknechten meehelpen in de Branderij
  • U krijgt een kopje koffie
  • U krijgt een proeverijtje na afloop
  • U kunt op eigen gelegenheid de rest van het Jenevermuseum bezoeken
 

Specificaties

Productnummer 20546
Aantal personen 1 persoon
Categorie Fijnproevers
Duur 1-3 uur
Locatie Schiedam
Provincie Zuid-Holland
Soort activiteit Workshop Eten en Drinken
Toeschouwers mogelijk? Nee
Wanneer Na reservering
Wat Arrangement Jenevermuseum-Branderij
Weer Geschikt voor elk weertype

Wat vind je ervan?

20/5 2010
Jayce / *
Wat een leuke leerzame ervaring, Erg leuk om een zelf te zien en te ruiken hoe een jenevertje nou eigenlijk word gemaakt. maar ook erg leuk om er zelf aan mee te kunnen helpen en ze te proeven. Heerlijke fles jenever nu thuis staan! Goede borrels zijn het ook, lekker!
Schrijf een review, of bekijk alle 1 reviews